Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Arizer

Paddenstoelen kweekset 'Basic' Ohne

107377 Mondo Mycologicals BV

€ 14,50 *
+

Niet op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 107377

Wil je ook een start maken in de wonderlijke wereld van het paddenstoelen kweken, maar weet je niet echt hoe?

Met de Basic kweekset zet je op een makkelijke manier je eerste stappen en kun je snel beginnen met het thuis kweken. In vier korte stappen leer je meer over de beroemde rijstmeelcake (of PF Tek) methode. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt, kan het verder experimenteren gaan beginnen. Binnen no-time ben je zelf een absolute kweekexpert!

De kweekset vereist sterilisatie van de voedingsbodem en je dient tijdens de groeicyclus dagelijks de vochtigheidsgraad in de gaten te houden. Dit vereist enige oefening en inzicht, maar dat maakt het uiteindelijk ook zo leuk om thuis paddenstoelen te kweken - het experimenten met omstandigheden en technieken om zo een optimaal resultaat te kunnen halen.

  • Gebaseerd op de PF Tek methode
  • Jouw eerste introductie met het kweken van paddenstoelen

Let op: de Ohne kweekset bevat geen sporenspuit of mycelium. Je kunt hier een geweldige selectie aan sporen vinden.

Kweekset Basic - instructies

STAP 1 - Prepareren van de kweekbakken

Vermeng 2/3 van het vermiculiet (600 ml) met 220 g rijstmeel. Voeg 300 ml water toe en meng het grondig. Vul de kweekbakken losjes aan tot ongeveer 1 cm van de bovenste rand. Veeg de rand schoon en vul de bakken met het overgebleven vermiculiet.

STAP 2 - Steriliseer het substraat

Steriliseer de bakken in een hogedrukpan (snelkookpan) voor 60 minuten op 121°C. Je kan ook een normale kookpan gebruiken, zolang het een goed sluitende deksel heeft.

STAP 3 - Injecteer de sporen (apart verkrijgbaar)

Injecteer in totaal 2 tot 3 ml van de sporenspuit oplossing in elke kweekbak. Leg de bakken op een warme, donkere plek (20-28°C). Na twee tot vier weken is alles bedekt met wit mycelium.

STAP 4 - Groei stadium

Wanneer het substraat bedekt is met wit mycelium, kan het mycelium blootgesteld worden aan licht en verse lucht. Verwijder de dekseltjes en spuit met de plantenspuit éénmaal water op de bovenste laag. Doe de bakjes in de kweekzakken en spuit ook wat water aan de binnenkant van de zakken. Controleer dagelijks en gebruik de plantenspuit waar nodig. De eerste paddenstoelen verschijnen na ongeveer 14 dagen.

Inhoud

Vermiculiet (900 ml), 220 gram rijstmeel, 2 kleine filterzakken, 4 filterboxen van 300 ml, 1 paar handschoenen (steriel), 1 mondmasker, 4 paperclips, handleiding

Fragen und Antworten meer

Paddenstoelen kweekset 'Basic' Ohne Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen
Klantbeoordelingen voor "Paddenstoelen kweekset 'Basic' Ohne"

Reviewer

Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.