Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Arizer

Khat (Catha edulis) zaden

107335 Seeds of the Gods

€ 9,95 *
+

Op voorraad

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Alles wat je nodig hebt
  • Uitzonderlijke service
  • 107335

Khat (Catha edulis) ook wel Qat of Chat genoemd, is afkomstig van een groenblijvende boom die groeit op de hoogste bergtoppen van Oost naar Zuid-Afrika. Het is een grote struik die kan uitgroeien tot wel 6 meter en heeft kleine bladeren die lijken op basilicum. Verse khatbladeren zijn bruin en glanzend maar worden geelgroen en leerachtig als ze ouder worden. Ze geven ook een sterke geur af.

De oude Egyptenaren beschouwden Catha edulis als één van de meest heilige planten, een "goddelijk eten" zoals koninginnengelei voor bijen, dat in staat is om de goddelijkheid te ontluiken. Deze plant was zelfs zo belangrijk dat het ook wel 'dé plant' of 'dé struik' werd genoemd. Tegenwoordig wordt khat nog gebruikt in Oost-Afrika en van het Midden-Oosten tot aan het zuiden. Het is voornamelijk populair in Jemen, Somalië en Ethiopië.

Deze khatzaden komen van de Nigeriaanse Catha edulis variant die wordt gezien als de soort van de beste kwaliteit. Met wat speciale zorg kun je je eigen tuin er helemaal mee volbouwen.

Khat kweken

Khat is redelijk makkelijk om te kweken. Catha edulis past zich aan op menig voedingsmedia (bij Harar, waar de meeste khat groeit, is de bodem neutraal tot licht zuur ondanks het feit dat het hoog in calcium en laag in stikstof is) - er wordt gesuggereerd dat water veel belangrijker is dan welke ondergrond je gebruikt, met name in de beginfase.

De planten worden meestal in het regenseizoen gezaaid. De toppen zullen doodgaan door vorst, maar de plant groeit weer vanuit de wortels terug. De planten reageren goed op meststoffen. Een verhoogde stikstofwaarde zal de vegetatieve groei bevorderen, waardoor je een grotere opbrengst krijgt.

Meer informatie

Voor meer informatie over khat kun je kijken in de Azarius encyclopedie over Khat.

Fragen und Antworten meer

Khat (Catha edulis) zaden Questions

Vragen

* Verplicht veld. Emailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Een vraag stellen
Klantbeoordelingen voor "Khat (Catha edulis) zaden"

Reviewer

Reviewer

4 Samen haben unter einer 60 Watt Wachstumslampe gekeimt bei konstanter Fechtigkeit. Eine ist ist eingagangen, die anderen stehen im Gewächshaus und 400 Watt neben dem Gras. Sie wachsen unter der Lampe ca. 5cm im Monat. Ich liebe diese Pflanze, deshalb besorgt bitte nochmal neues Saatgut.. Peace

Reviewer

Erfreulicherweise habe ich es nun doch geschafft einige Samen zur Keimung zu bringen. Eine Vorbehandlung mit Gibberellinsäure hat 4 von 20 Samen zur Keimung gebracht.

Reviewer

De zaden zien er goed uit, van kwaliteit (ik ben zelf bioloog met een specialisatie in plant).

8 van de 10 zaden zijn na een week ontkiemd, ze zijn door mij wel behandeld met een planthormoon (Gibberline zuur), omdat ik vaak las dat ze moeilijk kiemen. Wanneer je het zaad weet te kiemen gaat het erg makkelijk en groeien ze snel.

Reviewer

Erfreulicherweise werden hier Catha Edulis Samen angeboten, wo diese Pflanze doch in Mitteleuropa nicht leicht zu bekommen ist. Zu meinem Leidwesen hatten alle Samen ihre Keimungsfähigkeit verloren. Es ist kein einziger Samen gekeimt.

Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.